Zpagetti RibbonXL nu in de shop! DIY vloerkleed

Alweer dik 3 jaar geleden zag ik bij Nelleke Langius van Langius Design zo’n leuk kleed liggen in haar inmiddels bekende vakantiehuis ‘de Bounty’. Zij had deze het jaar ervoor gehaakt met Zpagetti, een gerecycled katoengaren. Fantastisch stoer vond ik het en had het nog nooit eerder gezien. En volgens mij was zij de eerste met dit idee ;-) !

Ik moest er natuurlijk ook meteen één maken. En wat ben ik blij met het resultaat. Ik heb mijn kleed toen gehaakt met Zpagetti RibbonXL. Dit is een garen die lichter en elastischer is dan Zpagetti. Het is dus veel minder zwaar om mee te haken (zeker op het einde is het echt een zwarte klus) en nóg belangrijker: Het kleed is licht genoeg zodat het in de wasmachine en droger kan. Ideaal voor een jong gezin als wij zijn. Nog steeds lijkt het kleed als nieuw.

Nu zie je het veel. Er wordt druk gehaakt, de mooiste kleden zie ik voorbij komen. Nog steeds heb ik op mijn lijstje staan dat ik er nog één voor Jotte haar kamer wil haken. En binnenkort ga ik dan ook weer aan de slag met RibbonXL uit mijn eigen shop!

Wat vind ik het leuk dat ik de Hoooked Zpagetti en RibbonXL vanaf vandaag mag verkopen in mijn shop!

logo hoooked

In de shop kun je een aantal kleuren RibbonXL bestellen. Ik heb aardse kleuren gekozen die goed bij Lijns passen zoals verschillende wit-, grijs- en zwarttinten. Ook de haak- en breinaalden ontbreken niet.

Mocht je op zoek zijn naar Zpagetti | RibbonXL in andere kleuren, mail dan naar info@lijns.nl . Ook kun je mij mailen als je meer bollen wilt bestellen dan dat er in voorraad zijn (als je gaat voor het kleed bijvoorbeeld ;-) )

Mocht je het DIY kleed willen haken en minimaal 15 bollen nodig hebben, dan kun je kiezen uit alle kleuren RibbonXL die Hoooked aanbiedt. Kijk dan even op hoooked.nl en mail mij welke kleur je wenst.

Een krukje met een DIY Zpagetti zitting

20140210-214911.jpg

Hét kleed nu zonder bies. Ik heb er een tijd een bies omheen gehad, gehaakt met een donkerder garen. Met één tour om je kleed heb je meteen een heel ander kleed.

20140210-214926.jpg

Altijd een emmer met Zpagetti bij de hand.

20140210-215013.jpg

Lijns.nl Zpagetti RibbonXL kleuren.

Zpagetti Ribbon XL Lijns.nl kleuren

Een foto uit de oude doos. Het kleed in wording.

Het kleed af en hier dus met een bies.

6 Comments

 1. by anna on 11 juni 2016  09:32 Beantwoorden

  hallo ik wil graag en vloerkleed maken van ongeveer 240 bij 180 hoeveel garen heb ik dan nodig.

  • by Lijns on 13 juni 2016  09:04 Beantwoorden

   Hi Sussie, Dat ligt aan welke garen je gebruikt. Als je bij Hoooked kijkt kun je zien hoeveel cm2 je kunt haken met 1 bol. Groet, Marlijn

 2. by Arja on 10 juni 2016  08:49 Beantwoorden

  Goededag, ik ben begonnen met een ronde placemat, en wil dit vergroten naar een tafelkleed 1mtr 40 doorsnee om daarna te gaan minderen.Echter is die nu 40 cm en ik weet niet goed hoe verder.Rondje gehaakt en bij toer 4 begon ik met 2 v in elke 2e v (36) Toer 5 enkel vasten.Bij 6 weer 2 v in elke 2ev - 7 t/m 9 vasten.Toer 10 2 vasten in elke 3de - en 11 en 12 vasten.Bij 13 2 v in elke 2e v (108) en 14 t/m 18 vasten.Bij 19 2 vasten in elke 3e (144) en toer 20/21 vasten.En hoe nu verder is de vraag? ik hoop dat u mij op weg kan helpen, zodat ik verder kan.Het haken gaat me goed af, maar hier loop ik op vast.

  Groetjes Arja

  • by Lijns on 13 juni 2016  09:07 Beantwoorden

   Dag Arja, Het blijft een gevoelsding, omdat rond haken en het garen dat je gebruikt telkens anders kan zijn. Ik meerder eigenlijk op elke tour op die hoeveel. Dus bij tour 40 meerder ik telkens op de 40. Maar inderdaad soms moet je dat overslaan of in een keer besluiten om op 5 meer, dus 45 te meerderen of in een keer niet. Telkens neerleggen en beslissen wat je dan gaat doen. Maar de vuistregel meerdere op de tour die je bent werkt vaak wel goed..

 3. by Kim on 7 maart 2016  19:24 Beantwoorden

  Beste Marlijns,
  Graag zou ik willen weten hoe groot je kleed is geworden en hoeveel bollen ribbon xl je daarvoor gebruikt heb?
  Mvg Kim Spittel

  • by Lijns on 7 maart 2016  20:04 Beantwoorden

   Dag Kim, het kleed is 1.70 in doorsnee en dat waren ongeveer 20-25 bollen. Groet, Marlijn

Leave a reply

Your email address will not be published.