LIJNS DIY eierdopjes | Vrolijk Pasen

Ik heb niet zoveel met de Pasen. Ik ben niet van de hazen en eieren in ons huis, niet van de brunches in restaurants en er op je ‘paasbest’ uitzien. Het hele Paasgebeuren slaat niet zo over op mij, blijkbaar. Maar Pasen is wel voor mij “gezellig & lekker” ontbijten (Lees: met iets meer calorieën dan normaal).

Pasen vieren we graag met mooi weer, het liefste buiten aub. En als ik dan toch aan het wensen ben: ook ergens anders dan thuis.. Pasen is een uitgesproken kans voor ons voor een paar dagen quality time met de family.

Dit jaar gaan we een lang weekend naar Zeeland. Wandelen op het strand, spelen in de duinen en met de blote voeten in zee. Nu neem ik vrijdag wat extra’s mee in de koffer deze leuke DIY LIJNS eierdopjes. Makkelijk te maken in 5 stappen. Dus je kunt ze nog prima af krijgen voor je Paasontbijt(je).

LIJNS DIY eierdop

LIJNS DIY eierdop hout LIJNS DIY eierdop mal maken

1. Vurenhout in blokjes zagen of beter nog, laten zagen.
2. Maak een malletje met een stukje karton om altijd een netjes middelpunt te hebben.

LIJNS DIY eierdop boren maar LIJNS DIY eierdop schuren

3. Boren maar. Even met z’n 2-en doen. Je moet namelijk wat druk zetten en iemand moet het blokje vasthouden of gebruik een klem. Ik heb een frees gebruikt van 3,6 cm doorsnee. Het heet een scharnierboor zojuist opgezocht op internet. Ik noem het (zo vraag ik het aan Mick) zo’n-ding-uit-de-troepla-waar-je-van-die-grote-gaten-mee-boort”.

4. Natuurlijk schuren. Let wel: vurenhout splintert een beetje bij het zagen. Het kan dus zijn dat je randjes niet altijd even glad zijn. Wil je dat wel, dan moet je ander hout kiezen, laat je dan adviseren bij de bouwmarkt en wat je zelf mooi vindt.

5. Ik heb een setje met zwart schoolbordverf geverfd, een setje blank gelaten en een setje gebeitst. Wit is natuurlijk ook leuk! Die staat nog op de to-do.

LIJNS DIY eierdop LIJNS DIY eierdop asorti

LIJNS DIY eierdop LIJNS DIY eierdop

Et voila. Een eierdopje. Je kunt deze met de lettertang (van de Hema bijvoorbeeld) beplakken om elk familielid een eigen eierdopje te geven. Natuurlijk kunnen de kindjes hun eigen eierdop krijten.

Ik maak altijd meer exemplaren van mijn DIY projecten voor die enthousiastelingen die ze graag willen hebben en dat vind ik ontzettend leuk om te doen, blijf ik ook doen. Ik heb dus ook extra dopjes over. Een stuk of 15-20 onder het mom op=op. Natuurlijk voor diegene die net te laat zijn of deze DIY veel later lezen: ik wil ze altijd maken, je kunt ze bij me bestellen. Stuur me dan een mailtje.

LinkwithLove!

V R O L IJ K   P A S E N
Marlijn

3 Comments

  1. by Sanne on 20 juli 2015  20:44 Beantwoorden

    Ik ben niet zo'n ster in het onthouden van dit soort feestdagen. Maar een ontzettend grappig DIY projectje, ideaal om m'n kinderen bezig te houden tijdens de aankomende Pasen...als ik er dan nog aan denk :-).

  2. Pingback : 12 x Paas-DIY’s | Gedachtenspinsels

Leave a reply

Your email address will not be published.