DIY Rond kleed haken

Ik heb er al eerder een blog aan gewijd, ons rond gehaakte kleed [lees hier].

Zoals de meeste van jullie al weten houd ik van stoer met een tikkeltje vrouwelijkheid. Maar kleden met patronen…. niet zo mijn ding. En kleur…. mmmm.

Ik ben al heel lang heel blij met ons kleed in de woonkamer en nu wilde ik voor bij Milo op de kamer nog een rond kleed haken en ook nog eens geen zwart of natuurlijke kleuren, maar groen, Salad Green om precies te zijn en ja, ja, besloot ik ook nog eens in patroon te haken. Als je dan toch van je geloof valt dan maar even goed ;-)

Maar wat is die leuk geworden!

Inmiddels heb ik toch, we blijven trouw aan ons veranderlijke aard, besloten er nóg een te haken maar dan in Denim Blue en heb ik deze leuke frisse groene alweer verkocht.

Ik heb deze kleden ook opgenomen in mijn shop [zie hier], maar zelf doen blijft het leukst hoor!

Het kleed is 100cm in diameter geworden, is van Zpagetti, met de specifieke RibbonXL garen (lees hier meer over in mijn vorige blog). Ik heb gehaakt met een 10mm naald.

Rond Zpagetti gehaakt vloerkleed kleed haken rond kleed haken Rond Zpagetti gehaakt vloerkleed kleed haken rond kleed haken Rond Zpagetti gehaakt vloerkleed kleed haken rond kleed haken Rond Zpagetti gehaakt vloerkleed kleed haken rond kleed haken

7 Comments

 1. by Jolien on 23 mei 2016  21:04 Beantwoorden

  Wat is dit een geweldig mooi kleed, is hier toevallig ook een patroon van?

  • by Lijns on 24 mei 2016  09:03 Beantwoorden

   Dank je wel!

   Dit kleed is gebaseerd op een patroon dat ik ooit heb gevonden op Etsy. Het heet Doily Rug.

   Je kunt het daar kopen. Let wel het is een patroon dat niet voor HOOOKED garen is ontworpen. Maar het is een goede, leuke leidraad om mee te beginnen! Het leert je meer de verschillende technieken. Je moet wel goed zelf meerderen en minderen waar nodig.

 2. by Gudrun Vos on 22 februari 2015  10:41 Beantwoorden

  Hoi Marlijn,

  Ik ben ook een kleed aan het haken met RibbonXL, alleen hij golft (net als bij Leoni) heel erg! Had de jouwe dat ook? Heb je tips? Ik heb hem al twee keer uitgehaald en ben het intussen een beetje zat!

  Groeten Gudrun

  • by Lijns on 25 februari 2015  14:22 Beantwoorden

   Dan meerder je teveel denk ik. Meerder je elke rond met 1? Advies: terughalen tot wanneer het kleed begint te golven en daar minder meerderen. Dus zit je bijvoorbeeld op elke 15 meerdere neem dan sprongen van 5 meer. Dus meerder dan bij 20 en kijken wat het doet. Het is echt een kwestie van gevoel. Haken, neerleggen, beslissen wat te doen, tour haken, neerleggen etc. Althans zo doe ik het en het is echt een kwestie van veel doen en oefenen. Het gaat vast lukken!

 3. by Femke on 25 januari 2015  09:54 Beantwoorden

  Hoi Marlijn,

  Je kleden zijn echt supermooi! Ik wil zelf ook graag een kleed haken van ongeveer 100-120 in diameter voor op onze babykamer. Mijn vraag is heb je ook een patroon? Ik wil er best wat voor betalen hoor. Of weet je waar ik een patroon kan vinden? En ik heb 3 spoelen zpagetti garen, volgens mij is het de gewone zpagetti ipv de ribbon xl, maar zou het met de gewone ook lukken om een kleed te maken?
  Ik hoor graag van je!
  Mvg Femke

 4. by Leonie on 7 december 2014  22:10 Beantwoorden

  Hoi hoi,

  Ik vind je kleden erg mooi. Ik ben ook al twee keer begonnen aan een kleed maar deze gan steeds helemaal golven dan haal ik het maar weer uit. Besoten toch maar een patroon te zoeken dit vindt ik ook erg lastig. Waar heb ij je patroon vandaan?

  Hoor het graag.

  Groet Leonie

  • by Lijns on 8 december 2014  16:42 Beantwoorden

   Hoi Leonie, Dank je wel! Het ligt eraan welk kleed je bedoelt ;-) Mail anders even naar marlijn@lijns.nl ok? Groet!

Leave a reply

Your email address will not be published.