DIY Lijns bijzettafel van cement

Alweer een tijdje geleden had ik deze DIY cementen bijzettafel op mijn to do list gezet.
Natuurlijk via Pinterest gezien en ik dacht die is do-able :). Dus met één van mijn inmiddels meerdere lijfspreuken: “to begin, begin” begonnen.

20140202-094147.jpg

Wat heb je nodig
Ik heb een ronde houten stok gekocht en de zagerij van onze plaatselijke bouwmarkt heeft deze voor mij op maat gezaagd.
Een zak cement. Sneldrogend kun je ook gebruiken maar let dan wel op dat het niet te snel droogt anders krijg je later een barst!
Er staat een flesje olie op de foto (tip gekregen), maar niet gebruikt en bleek echt niet nodig te zijn dus vergeet dat ;)
En een potje verf (dat je nog over hebt).

20140202-093304.jpg

Werkwijze is simpel, plaatjes zeggen meer dan woorden

werkwijze DIY cementen bijzettafel lijns

Aantal tips
Schone emmer en een emmer met een vorm die je mooi vindt.
Steek als het cement wat begint te drogen de poten erin, bij sneldrogend cement is dit al na dik 5 minuten. Niet doorduwen tot de bodem! Dit is even een klusje omdat je dezelfde afstanden tussen de poten wilt en dat de stokken even ver in het cement wilt hebben.
Voordat je de emmer van het cement gaat afhalen ga je met een keukenmesje vlak langs de kant. Dus niet als bij een taart tussen de emmer en het cement dan beschadig je het.
Als het cement uitgedroogd (genoeg) is of bij snelcement na ongeveer een half uurtje, afhankelijk van de dikte natuurlijk van je tafeltje, zet je het krukje op de poten en heel voorzichtig maak je de emmer los.
Je kunt het cement bijschuren, maar dat hoeft niet. Dat is waar je van houdt. Ik heb het niet gedaan.
Schilderen en klaar!

20140202-094123.jpg

Na wat zoekwerk en veel doorklikken is dit een idee van Ben Uyeda. Hij heeft een meer uitgebreide beschrijving op zijn site. Maar bij mij geldt hoe uitgebreider, hoe moeilijker het lijkt en hoe kleiner de kans dat ik er aan begin ;-)

In de shop
Omdat het zo leuk is om te doen ga ik 4 extra tafeltjes maken en in mijn shop plaatsen. Vind je het een gaaf tafeltje, maar even geen zin om zelf te maken voor € 29,50 euro kun je deze “limited edition” Lijns tafel bestellen. Je kunt dan zelf de poten verven of kiezen voor matte donkergrijs (bijna zwart) of witte sokjes.

Veel succes en ik zie heel graag jullie tafeltjes op IG terugkomen!

Fijne zondag,

6 Comments

 1. Pingback : Budget: Copper & Concrete - everythingelze.com

 2. by MJ de Lang on 20 februari 2014  20:25 Beantwoorden

  Deze heb ik al een hele tijd op mijn verlanglijstje staan om te DIY-en! Bedankt voor je duidelijke foto's, heel mooi geworden!

 3. by Mirre on 18 februari 2014  19:20 Beantwoorden

  Heel mooi! Ik heb dit project voor komend weekend op het programma staan!

  Enige verwarring op dit moment is de handeling met het mesje vlak langs de rand. Dat kon ik ook in de uitgebreide beschrijving niet goed vinden. Je maakt dus met het mes een lijn in het cement, niet er tussen?
  Grt

  • by Lijns on 18 februari 2014  19:36 Beantwoorden

   Hoi Mirre,

   Wat leuk dat je zelf aan de slag gaat! Wordt vast een succes. Je legt het mesje (horizontaal) op het cement en snijdt in de emmer zeg maar alsof je een taart bovenop glazuurt. Als je nl met het mes rechtop (verticaal) tussen de emmer en het cement gaat beschadig je het cement aan de zijkant. Het klinkt wat vaag maar als je bezig bent dan denk ik dat het wel duidelijk is. Zo niet dan maak ik even een foto en mail ik je die! Laat maar weten als je dat wilt! Veel succes en plezier ;)

 4. by Ben Uyeda on 4 februari 2014  04:23 Beantwoorden

  I love it! you did a wonderful job staging it. thanks for improving it and sharing!

  • by Lijns on 4 februari 2014  09:56 Beantwoorden

   Hi Ben! Thank you so much for your kind words ;-) Have a great day, Marlijn

Leave a reply

Your email address will not be published.