DIY Kerstboom in plywood met lichtjes | #101Kerst

Deze blogpost over mijn DIY Kerstboom in Plywood is alweer een jaar oud. Vandaag kreeg ik, tot mijn grote verrassing, een “bewijsnummer” van de 101, dat betekent dat je in het tijdschrift vermeld staat. De winnaars waren al bekend gemaakt, maar totaal aan mijn aandacht ontsnapt! Bladeren met spanning en ja, wat leuk, meer dan leuk natuurlijk mijn DIY Plywood Kerstboom! Nu zet ik deze leuke DIY opnieuw even bovenaan.

101 Dank jullie wel! Wat jammer dat jullie stoppen. Ik heb heerlijke middagen met jullie gehad: knus op de bank, gezellig aan tafel met een bak thee, gezond of ziekies. En natuurlijk dank je wel voor de keren dat ik in jullie blad heb mogen staan! Ik hoop dat jullie allemaal leuke nieuwe uitdagingen aan mogen gaan.

Mijn Kerstboompje in plywood ligt alweer te wachten om straks weer neergezet te worden voor Kerst 2014. Can’t wait! Leuk als je me tagt op FB of IG #lijns om al jullie boompjes te zien!

Liefs, Marlijn

LIJNS DIY Kerstboom 101woonideeen LIJNS DIY Kerstboom in Plywood

17 december 2013
Al een tijdje liep ik het met het idee om iets met een houten plaat te doen, een kerstprint en verlichting. Maar ik wilde geen verlichting wat uit de plaat zou steken, maar dat mooi in de plaat viel. Bij de Hema scoorde ik platte, gestompte lampje die in de dikte van een plaat zouden kunnen wegvallen en 1+1: ik kon aan de slag! Deze DIY kerstboom staat nu al een tijdje in onze kamer en ik ben er blij mee. Nog wat goedkope materialen gehaald, op zoek in de knutsella en dit is het resultaat. Uniek, niet duur en deze gaat nog een paar jaar mee!

Een leuke budget DIY Kerstboom.

Het berkenhouten plaatje mocht ik zo meenemen uit de zagerij van de plaatselijke bouwwinkel ;-). De lichtjes (20 stuks van de Hema) kosten 2 euro, de verf is gewoon grondverf dat ik nog had. en ja, je moet even doen en durven maar toch echt zelf met de boor in de weer!

Foto’s maken bij mooi daglicht terwijl je einde middag pas thuis komt is lastig gebleken, maar nog langer wachten met dit blog wilde ik niet meer ;-)DIY werkwijze1. Plaatje halen zo groot als je zelf wilt. 2. Print je vorm, die van mij had ik uitvergroot (een ster is ook leuk!) 3. Verven maar 4. Let goed op dat je een houtboortje neemt en dat je deze zo groot maakt als de lampjes zijn. Ik vind de lampjes van de Hema helemaal super omdat dit platte, gestompte lampjes zijn. Hierdoor steken de lampjes niet uit.

Het slingertje heb ik gemaakt van zwart karton met een gouden stersticker. Foto rechts is misschien niet een hele duidelijke foto, maar hier zie je hoe de lampjes in de plank vallen (op de andere foto’s is dat slecht te zien en dit maakt nou juist het boompje zo net even anders)

LIJNS DIY Kerstboom op plywood met lichtjes

LIJNS DIY Kerstboom in Plywood

Leave a reply

Your email address will not be published.